Paklijst voor digital nomads: dit neem je mee om locatie-onafhankelijk te werken

Paklijst voor digital nomads

Wat neem je mee als je locatieonafhankelijk gaat werken? In deze paklijst voor digital nomads deel ik 13 praktische items om mee te nemen als je locatieonafhankelijk werkt.

Voor wie is deze paklijst?

Deze paklijst voor digital nomads is niet alleen voor digital nomads, maar voor iedereen die locatieonafhankelijk werkt of wil werken. Of je nu een dagje niet naar kantoor gaat, in een co-working werkplek gaat zitten of wekenlang vanuit in een villa in Bali werkt, het is altijd handig om deze items mee te nemen.

Paklijst voor digital nomads

Deze items zijn altijd handig om mee te nemen:

Laptop

Zonder laptop kun je natuurlijk niet zoveel, je hebt een laptop nodig voor de meeste digital nomad banen. Als je veel reist, dan is het handig om een lichtgewicht laptop te hebben die makkelijk in je tas past. Maak voor je een laptop koopt een lijstje met waar je hem voor nodig hebt. Werk je veel met fotografie? Dan kan het bijvoorbeeld handig zijn om een cardreader in je laptop te hebben. Gebruik je veel externe apparaten? Dan is het handig om een laptop te hebben met meerdere USB poorten.

Kijk ook naar het vermogen van de laptop, kan hij aan wat je allemaal wilt? Als je hem alleen gebruikt voor tekstverwerking en e-mail heb je niet zo’n dure laptop nodig. Maar als je video’s wilt monteren of foto’s wilt bewerken, dan is het een heel ander verhaal.

Veel digital nomads werken met een MacBook Air, maar ook laptops van bijvoorbeeld ASUS, Lenovo en HP zijn prima. Zelf heb ik een HP Pavilion en daar ben ik al een paar jaar erg blij mee.

Laptopstandaard

Als je veel locatieonafhankelijk werkt, zal je merken dat niet alle werkplekken even ergonomisch zijn. Als je niet uitkijkt heb je voor je het weet last van je rug en nek. Zelf besloot ik om deze laptopstandaard van Ovilli aan te schaffen en dat was meteen een van mijn beste aankopen van dit jaar. Hij is superlicht, neemt bijna geen ruimte in in je tas en ik heb sinds ik ‘m gebruik bijna geen last meer van rug- en nekklachten.

Losse muis

Net als de laptopstandaard helpt het ook om een losse muis te hebben om rug- en nekklachten te voorkomen. Sommige mensen vinden het ook fijn om naast een losse muis ook een los toetsenbord mee te nemen. Voor mij persoonlijk is dat niet nodig, ik ben tevreden met mijn losse muis en laptopstandaard en dit helpt mij al enorm om ergonomischer te werken.

Externe harde schijf

Gebruik je veel (grote) bestanden? Dan is het handig om een externe harde schijf mee te nemen die je makkelijk aan je laptop kunt hangen. Zelf heb ik zowel een back up van al mijn bestanden (heel veel foto’s) op mijn externe harde schijf en in de cloud. Ik heb liever een dubbele back up dan helemaal geen back up.

Smartphone

Wie kan er nog zonder smartphone? Een telefoon gebruik je immers niet alleen meer om te bellen, maar hij is ook superhandig om bijvoorbeeld te navigeren naar je favoriete co-working werkplek of je bankzaken te regelen.

Opladers

Aangezien je natuurlijk veel elektronica meeneemt als digital nomad, moet je dit ook allemaal op kunnen laden. Vergeet dus de kabels niet! Niets is zo irritant als een laptop met een lege batterij als je net lekker aan het werk bent.

Noise canceling koptelefoon

Ben je snel afgeleid en wil je je even helemaal afsluiten voor de buitenwereld? Dan is het echt een aanrader om een noise-canceling hooftelefoon bij je te hebben. Neem er eentje met een microfoon als je ook veel moet videobellen.

Extra items die je niet perse nodig hebt, maar wel handig zijn

De onderstaande items op deze paklijst voor digital nomads heb je niet altijd nodig, maar zijn wellicht wel handig om mee te nemen:

Een hervulbare waterfles

Waar je ook ter wereld werkt, meestal is er wel iets te drinken. Maar wil je zeker weten dat je genoeg water drinkt tijdens je werkdag? Neem dan een hervulbare waterfles mee.

Notitieblok & pen

Ik weet het, je kunt prima notities maken op je smartphone en je laptop, maar soms is het gewoon lekker om even niet op een scherm te hoeven kijken. Daarom is het altijd goed om een notitieblok en een pen mee te nemen om je gedachten en ideeën op te kunnen schrijven. En het helpt echt als je een heel tof notitieboek hebt!

Wereldstekker

Werk je veel in het buitenland? Dan is het handig om een wereldstekker mee te nemen. Als je steeds naar een ander land reist, is het handig om meteen te investeren in een goede wereldstekker, die je in meerdere landen kunt gebruiken.

Drybag

Als je zoveel dure elektronica meeneemt, dan wil je natuurlijk niet dat het nat wordt tijdens een regenbui. Ik neem daarom ook vaak (vooral als er slecht weer wordt voorspeld) een drybag mee als ik met al mijn spullen op pad ga. Better safe than sorry! Zelf heb ik meerdere drybags in diverse formaten van Osprey en Sea to Summit. Deze zijn superlicht en klein op te vouwen als je ze niet nodig hebt.

Een powerbank

Weet je niet zeker of je overal (genoeg) stopcontacten hebt en wil je overal waar je bent je spullen op kunnen laden? Dan is het zeker handig om een goede powerbank mee te nemen.

Een mifi-router

Wil je overal en altijd wifi bij je hebben? Dan is het handig om een mifi router aan te schaffen. Met een mifi router kun je met een simkaart genieten van je eigen draagbare wifiverbinding. Vooral heel handig als je niet overal wifi hebt.

Dit was ‘m, mijn paklijst voor digital nomads! Welke spullen zijn voor jou onmisbaar als je locationafhankelijk werkt?

De foto’s bij dit artikel zijn van Jonathan Borba en Irvan Smith via Unsplash.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *